Evenimente organizate de D.G.A.S.P.C. Cluj și parteneri.

 • 01.10.2019 Ziua internaţională a persoanelor vârstnice

  01.10.2019
  "Ziua internaţională a persoanelor vârstnice"

  Centrul de Îngrijire și Asistență Cluj-Napoca organizează cu ocazia "Ziua internaţională a persoanelor vârstnice" "Ziua Porților Deschise".
  Evenimentul va avea loc marți 1 octombrie la sediul Centrului Îngrijire și Asistență Cluj-Napoca din strada. Bd 21 Decembrie 1989, nr.138, Cluj-Napoca.
  Vă așteptăm cu mult drag!

  Șef centru:
  Monalisa Pintilei  PROGRAM


  Ora 10.00: ,,Să redevenim copii!”
  Activități interactive vârstnici-tineri

  Ora 11.00: ,,Să râdem cu Tanti Lenuța din Chinteni!”
  Moment artistic susținut de d-na Lenuța Moldovan.

  Ora 12:30: ,,Bun venit, mici mari artiști.!”
  Concert de muzică populară susținut de Irina Urian și Paul Sâmbotelecan

  Ora 13.00 -14.00: Pauză de cafea
  Ora 14.30: ,,Să facem cunoştinţă cu Cleo!”
  D-na Ioana Silaghi şi căţeluşa Cleo, prezintă un număr de acrobaţie.

  Ora 15.00: ,,Joc și voie bună!”
  Moment folcloric cu d-șoara Alexandra Bonda

  Ora 15.30: ,,Spiritul Greciei la noi acasă”.
  D-na Gabriela Popa susține un scurt recital de muzică și dans.

  Ora 16.00: ,,Hai la joc!”
  Membrii Ansamblului ,,Dor Transilvan” vă invită la joc - dansuri populare. Instructor: Radu Rus

  Ora 17.00: ,,Pentru inimă și suflet”
  Ansamblul Coral ,,Voci Transilvane” susţíne un concert de muzică corală . Dirijor Adrian Corojan.

  În sala de activități a centrului vă invităm la expoziția de pictură cu lucrările beneficiarilor.  Serviciul Managementul calității, strategii și programe, monitorizare servicii sociale, indicatori asistență socială, relația cu autoritățile locale și ONG-uri, secretariat CPC și CEPAH:
  Maria Coman

 • 31.05.2019 Ziua Adopției, orele 17:00-20:00, Casa Radio, Cluj-Napoca

  31.05.2019
  Informare cu ocazia "Ziua Adopției"

  Serviciul Adopții și Post-Adopții din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj, alături de partenerii și sponsorii săi Radio România Cluj, Golden Party, AnimaArt, Rondo, Chic Dance Studio, Magic Puppet, PMA Compressor Service, IPC&Pizzarotti, Asociația „Părinte în Florești”, organizează „Ziua Adopției” - ediția 2019, sub egida „Adopția este dragoste! Fii tu familia care transformă o casă în acasă!”
  Evenimentul este destinat persoanelor și familiilor adoptatoare și copiilor adoptați de la nivelul județului Cluj și va avea loc în data de 31.05.2019, la sediul Radio România Cluj, între orele 17-20. Va fi o atmosferă festivă, cu jocuri, muzică, animație, dansuri, interpreți de muzică ușoară și instrumentală, întreținută de colaboratorii noștri!
  - cu AnimaArt, IPC&Pizzarotti, Asociatia Parinte in Florești, Radio Cluj, Golden Party, Magic Puppet, Rondocarton, PMA Compressor Service şi Chic Dance Studio la Radio Cluj.


  Serviciul Managementul calității, strategii și programe, monitorizare servicii sociale, indicatori asistență socială, relația cu autoritățile locale și ONG-uri, secretariat CPC și CEPAH:
  Maria Coman

 • 21.03.2019 Ziua Internaţională A COPIILOR STRAZII

  21.03.2019
  Informare cu ocazia marcării zilei de 21 martie – Ziua Internaţională a Copiilor Străzii

  În anul 1998 “Ziua internaţională a copiilor străzii” a fost instituită prin rezoluţia Forumului Internaţional “Prietenii Copiilor Străzii” desfăşurat la Varşovia, la iniţiativa Federaţiei Internaţionale a Comunităţilor Educative. În conformitate cu obiectivele „Serviciului de intervenţie în regim de urgenţă în domeniul asistenţei sociale, telefon cazuri urgenţă copii, copii care au comis fapte penale şi nu răspund penal, copiii străzii” din cadrul D.G.A.S.P.C. Cluj, în anul 2019 pentru a marca această zi a organizat o acţiune de informare a societăţii civile cu privire la problematica cerşetoriei şi a copiilor străzii în municipiul Turda şi în municipiul Gherla, în colaborare cu primăriile celor două municipii. Aceşti copii fac parte din realitatea noastră de zi cu zi şi reprezintă categoria cea mai vulnerabilă. Banii oferiţi acestora nu îi ajută, ci favorizează menţinerea lor în stradă. Datorită situaţiei în care se află din punct de vedere material, medical, social şi psihologic pot deveni victime ale abuzurilor şi exploatării.
  Întocmit,
  Şef Serviciu,
  Nicolae Banc


  Serviciul Managementul calității, strategii și programe, monitorizare servicii sociale, indicatori asistență socială, relația cu autoritățile locale și ONG-uri, secretariat CPC și CEPAH:
  Maria Coman

 • 22.03.2019 Workshop despre terapie și sexualitate cu viitorii adulți - copiii de azi

  21.03.2019
  Workshop "Despre terapie și sexualitate cu viitorii adulți - copiii de azi" ora 15:30

  Consiliul Județean Cluj, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj, Locuințe Protejate Cîțcău.
  D.G.A.S.P.C. Cluj în parteneriat cu Casa de Cultură a Studenților și Asociația de Psihoterapie Experiențială și Hipnoterapie vă invită vineri, 22 martie, de la orele 15:30, la Casa de Cultură a Studenților, sala 32, pentru a participa la workshop-ul cu tema "Terapie și sexualitate cu viitorii adulți - copiii de azi".
  În cadrul workshop-ului, vom dezbate împreună cu Conf. Univ. Dr. Bebe Mihăescu, președintele Asociației de Psihoterapie Experiențială și Hipnoterapie, dificultățile cotidiene, problemele legate de adaptarea la propria persoană și la ceilalți, problema fericirii.


  Serviciul Managementul calității, strategii și programe, monitorizare servicii sociale, indicatori asistență socială, relația cu autoritățile locale și ONG-uri, secretariat CPC și CEPAH:
  Maria Coman

  Comunicat de presă integral
 • 21.03.2019 Workshop "Traseu de dezvoltare în Sindromul Down. Nevoi și intervenții terapeutice" ora 9:00

  21.03.2019
  Workshop "Traseu de dezvoltare în Sindromul Down. Nevoi și intervenții terapeutice" ora 9:00

  Consiliul Județean Cluj, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj, Centrul Comunitar Județean, Complex de Servicii Socialie Comunitare pentru Copii și Adulți Cluj organizează workshop pentru părinți și specialiști "ZIUA MONDIALĂ A PERSOANELOR CU SINDROM DOWN" sub egida ”LEAVE NO ONE BEHIND” 21 martie 2019. Locație: Centrul Comunitar Județean Cluj, str. Albert Einstein, nr.14 orele 9:00 - 12:00. Restaurant Roata Făget orele 12:30 - 15:00.


  Desfășurător Workshop
  9:00 - 9:15 Primirea invitaților
  9:15 - 9:25 Cuvânt de deschidere Dir. general Daniel Tămaș (D.G.A.S.P.C. Cluj)
  9:25 - 9:40 Prezentarea Centrului de recuperare pentru copii cu handicap motor fizic/neuropsihic / șef centru Mihaela Telcean
  9:40 - 10:00 Intervenție motorie timpurie la copilul cu Sindrom Down - Kinetoterapeut principal Terapeut Vojta Lupu Teodora - Centrul Comunitar Județean
  10:00 - 10:20 Stimularea orofacială în contextul Sindromului Down Intervenție timpurie - Logoped principal psihoterapeut Mihaela Telcean - șef centru
  10:20 - 10:50 Drepturile copiilor cu Sindrom Down - Psihopedagog Carmen Tămașu - șef serviciu - Serviciul de evaluare complexă copii D.G.A.S.P.C. Cluj
  10:50 - 11:00 Pauza de cafea.
  11:00 - 11:20 Sindromul Down. Provocări și reușite. Experiență de părinte. Profesor univ. Dr. Cristina Felea-Nona
  11:20 - 11:40 Alternative de recuperare în kinetoterapie. Terapie cu platforma Mira. Kinetoterapeut Orsolya Răcean. Profesor psihopedagog Mirela Codreanu - Centru de zi pentru copii cu dizabilități Grădinița Malteză.
  11:45 - 12:10 Balbismul în contextul Sindromului Down. Logoped principal Bereschi-Bene Rada Cristina. Logoped principal Sibef Cristina. Centrul Comunitar Județean.
  12:10 - 12:30 Discuții și invitați speciali.


  Serviciul Managementul calității, strategii și programe, monitorizare servicii sociale, indicatori asistență socială, relația cu autoritățile locale și ONG-uri, secretariat CPC și CEPAH:
  Maria Coman

 • 06.03.2019 "Boboc pentru o zi" – Serviciul Management de Caz Protecţie Specială Copii în Servicii de Tip Rezidenţial, FACULTATEA DE ȘTIINȚE POLITICE, ADMINISTRATIVE ȘI ALE COMUNICĂRII

  06.03.2019
  “Boboc pentru o zi” – Serviciul Management de Caz Protecţie Specială Copii în Servicii de Tip Rezidenţial, FACULTATEA DE ȘTIINȚE POLITICE, ADMINISTRATIVE ȘI ALE COMUNICĂRII

  Cu mare bucurie, vă anunțăm organizarea evenimentului "Boboc pentru o zi", ediția a II-a. Evenimentul gândit de către Serviciul Management de Caz Protecție Specială Copii în Servicii de Tip Rezidențial cu sprijinul Facultății de Stiințe Politice, Administrative și ale Comunicării -Univ.Babeș Bolyai Cluj, a fost un real succes, reușind să sădească în conștiința copiilor noștri dorința de a-și clădii cu mai mare avânt viitorul și de a fi parte activă a societății. Succesul primei ediții a fost încununat de prezența în rândul studenților, în anul universiar 2018-2019, a unor copii din sistemul de protecție specială, care au participat la acest eveniment. GÂNDUL nostru de azi, REUȘITA lor de mâine, SPERANȚA noastră de viitor.


  Serviciul Managementul calității, strategii și programe, monitorizare servicii sociale, indicatori asistență socială, relația cu autoritățile locale și ONG-uri, secretariat CPC și CEPAH:
  Maria Coman

 • 29.11.2018 "100 de Ani Împreună" – eveniment dedicat tuturor beneficiarilor D.G.A.S.P.C. Cluj 29 Noiembrie 2018, ora 10, sediul din Cluj-Napoca, str. General Eremia Grigorescu, nr. 37-39

  29.11.2018
  “100 de Ani Împreună” – eveniment dedicat tuturor beneficiarilor D.G.A.S.P.C. Cluj 29 Noiembrie 2018, ora 10, sediul din Cluj-Napoca, str. General Eremia Grigorescu, nr. 37-39

  An de an, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj aduce un plus de căldură și bucurie beneficiarilor instituției – copii, familii, persoane singure, persoane vârstnice, persoane aflate în nevoie, cu dizabilități, implicându-i în acțiuni și activități de sărbătoare, familie și comunitate. Astfel, în 29 Noiembrie 2018, începând cu ora 10:00, vă invităm să sărbătorim cu mic cu mare “100 de Ani Împreună” – un eveniment dedicat beneficiarilor, în cadrul căruia celebrăm: Ziua Internațională a Drepturilor Copilului (20 Noiembrie), Centenarul (1 Decembrie) și Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități (3 Decembrie).
  Vor fi sărbătoriți beneficiarii noștri care vor fi atât actori pe scena amenajata la sediul instituției cât și spectatori în cadrul momentelor oferite prin bunăvoința unor artiști minunați.
  Evenimentul este realizat cu sprijinul Universității Babeș-Bolyai, Casei de Cultură a Studenților Cluj-Napoca și al sponsorilor: S.C. Cia Aboliv S.R.L., S.C. CINA Carmangerie S.R.L; S.C. COMLACT S.R.L., S.C. Viamso S.R.L., S.C. Oncos S.R.L., Ferma Steluța, Holcim România,
  cărora le mulțumim pentru implicare.
  Mulțumim și Trenulețului Veseliei pt sprijinul oferit în pregătirea surprizei pentru beneficiarii noștri.
  Vă așteptăm cu drag la acest eveniment cu și pentru beneficiari,

  Director General
  Daniel Tămaș


  Întocmit responsabil relație cu presa:
  Alina Chiorean

 • 17.03.2016 "Building Bridges between Senior Citizens and Students in the Elderly Care in the EU – Project 2014 – 2015"

  17.03.2016
  "Building Bridges between Senior Citizens and Students in the Elderly Care in the EU – Project 2014 – 2015"

  ROMANIA

  1. Needs and problems of the aged persons in rural versus urban milieu

  In 2014, a group of students of the third year from the Faculty of Sociology and Social Assistance of the Babes-Bolyai University in Cluj-Napoca, made a study concerning the needs and problems of the aged persons in rural and urban milieu. Their purpose was to improve the quality of life of the aged persons by offering the possibility to participate in programmes created for them, getting in this way a sentiment of usefulness and perhaps a better perspective of their own life. At the same time, they wanted to see the similarities and the differences for the two categories of aged persons.

  Descarcã document PDF (in lb. englezã)

 • 04.03.2016 Workshop-ul "Dispraxia-direcții de evaluare și intervenție"

  04.03.2016
  Workshop-ul "Dispraxia-direcții de evaluare și intervenție"

 • 05.12.2016 "Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi"

  05.12.2016
  Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi

  Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj (DGASPC) celebrează Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi, sărbătorită în data de 3 decembrie, printr-o serie de manifestări dedicate acestora.Totodată, în aceeaşi zi, fiecare centru subordonat DGASPC Cluj care furnizează servicii specializate copiilor şi adulţilor cu deficienţe va organiza „Ziua Porţilor Deschise", eveniment dedicat promovării unei imagini pozitive a acestei categorii de beneficiari, dar şi a serviciilor furnizate în comunitate de către instituţiile specializate. De asemenea, între orele 09:00 şi 16:00 vor avea loc o serie de activităţi menite să conştientizeze comunitatea clujeană şi instituţiile abilitate cu privire la problematica persoanelor cu dizabilităţi. Evenimentele se vor desfăşura la sediul Centrului Comunitar Judeţean Cluj, situat pe str. Albert Einstein, nr. 14. Cu prilejul acestei manifestări, la sediul Centrului Comunitar Judeţean Cluj vor fi invitaţi elevi ai şcolilor de masă din Cluj, care vor interacţiona în cadrul unor ateliere de lucru cu persoanele cu deficienţe, activităţile desfăşurându-se sub forma atelierelor practice: marionete, ergoterapie, ateliere de muzică, jocuri şi un recital de colinde susţinut de invitaţi surpriză.