• Font disponibil
  • Opțiuni font

Misiunea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj este de a asigura, persoanelor domiciliate pe raza sa de acțiune, un sistem de asistență socială care să răspundă nevoilor identificate și să ofere o securitate socială universală și cuprinzătoare. Este partener-cheie pentru consiliile locale în satisfacerea nevoilor copiilor și familiilor acestora.



Organigrama


Organigrama - structură unitară, redată sub forma unei diagrame logice, prin care se sistematizează și se concentrează modul de organizare a tuturor resurselor umane de la nivelul unei autorități sau instituții publice, după caz, redând schematic detaliile cu privire la raporturile ierarhice de subordonare/supraordonare, precum și raporturile de colaborare;




Stat de funcții



DGASPC Cluj - Stat de funcții (actualizat 2024)

Autoritățile și instituțiile publice trebuie să afișeze pe pagina de internet, dar și la propriul sediu care sunt veniturile angajaților plătiți din fonduri publice, potrivit Legii 153/2017.
Articolul 33 din Legea-cadru nr. 153/2017, privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, prevede, la alin. (1), obligativitatea ca toate autoritățile și instituțiile publice prevăzute la art. 2 alin. (1) și (3) din lege să publice la sediul propriu și pe pagina proprie de internet, în datele de 31 martie și 30 septembrie ale fiecărui an, și să mențină publicată, o listă a tuturor funcțiilor din autoritățile și instituțiile respective ce intră în categoria personalului plătit din fonduri publice.
Lista trebuie să cuprindă mai multe elemente și anume: salariul de bază, valoarea brută a sporurilor, valoarea anuală a voucherelor de vacanţă, a indemnizației de hrană, orice alte drepturi în bani sau în natură, precum și baza legală a acordării acestora. Precizăm că lista nu trebuie să fie nominală, ci să cuprindă datele aferente fiecărei funcții din organigrama instituției sau autorității publice.
Verificarea respectării acestei măsuri intră în competența Inspecției Muncii.
Nerespectarea acestor prevederi atrage răspunderea contravenţională a conducătorului autorităţii sau instituţiei publice în cauză şi se sancţionează cu amendă între 5.000 şi 10.000 lei.



Codul Etic și Regulile de Conduită


Codul Etic și Regulile de Conduită al personalului contractual și al funcționarilor publici din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj (D.G.A.S.P.C.) definesc valorile și principiile de conduită care trebuie aplicate în relațiile cu beneficiarii, clienții, partenerii, colegii etc. În același timp servesc drept ghid pentru creșterea răspunderii și a implicării angajaților din cadrul D.G.A.S.P.C.

Aceste reguli nu se substituie în nici un caz legilor și reglementărilor aplicabile în domeniul administrației publice și asistenței sociale

Acest cod asigură coerența cu Codul de conduită a personalului contractual aprobat prin Legea nr. 477/2004 și Legea nr.7/2004 privind Codul de conduită a funcționarilor publici și definește și ghidează acțiunile și strategiile D.G.A.S.P.C.

Acest cod etic a fost aprobat prin Dispoziția directorului general și va fi comunicat fiecărui angajat din cadrul DGASPC. Acest text va fi prelucrat fiecărui salariat nou și poate fi consultat la Serviciul Resurse Umane.

Fiecare angajat trebuie să respecte Codul etic.


Anexa nr.1 - Implementarea principiilor aplicabile conduitei profesionale a funcționarilor publici și a normelor/standardelor de conduită în cadrul autorităților/instituțiilor publice în anul 2023




Regulament de organizare și funcționare


Prezentul Regulament de organizare şi funcţionare al aparatului propriu al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj, denumită în continuare Direcția este întocmit în temeiul prevederilor art. 191 alin. (1) lit. a) și alin. (2) lit. a) din Ordonanța de urgență nr. 57/2019 privind codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare fiind aprobat de către Consiliul Județean Cluj




Regulamente interne